ICON termeléstámogató szoftver fejlesztésének bevezetése a Flex Tipper Tie gyáregységben - Dervalics István
Napjaink gazdaságában elengedhetetlen szerepe van a gyors, naprakész és megbízható információnak. Az információra, mint erőforrásra is tekinthetünk, mely létfontosságú egy vállalalat életben maradásához és piaci helyzetének megtartásához. Az információ hatalom, ezáltal az információs rendszerek nélkülözhetetlenek egy vállalat sikeres gazdasági működéséhez, folyamatos információellátottságának fejlesztéséhez, amely eredményesebb döntéshozáshoz, illetve olykor versenyelőny kialakításához vezethet. Szakdolgozatom témája az információs rendszerek azon belül pedig egy rendszerfejlesztés bevezetési folyamatának bemutatása egy globális cégnél. A szakdolgozatom első részében az információs rendszerek rövid elméleti bevezetésével kezdem, majd áttérek a szoftver fejlesztés folyamatainak és az ezzel kapcsolatos elvárásoknak a szakirodalmak általi bemutatására, folytatva a projekttevékenységek elméleti bemutatásával. Ezt követi egy cégismertető és a gyáregység bemutatása. A dolgozat második részében részletezem az általunk véghezvitt rendszerfejlesztés bevezetésének a folyamatát, kezdve a fejlesztési igény felmerülésétől,a tervezéstől egészen a végrehajtásig. Részletesen bemutatom a rendszer működését és a megfelelő működéshez szükséges beállításokat. Végezetül ismertetem a bevezetéssel kapcsolatos tapasztalatokat és megfogalmazom javaslataim, illetve a rendszer várható hatásait a jövőre nézve.