„Mit rejt a raktár?” - Leltározási gyakorlat a Fino csoportnál - Antal Viktória Nikoletta
Dolgozatom témája a Fino csoport leltározásának bemutatása. Tanulmányomat a szakirodalom áttekintésével, s annak részletes bemutatásával kezdem, miként rendelkezik a törvény a leltárról és annak elkészítési folyamatáról. Kiemelt figyelmet fordítok a leltár és a beszámoló kapcsolatára, valamint a leltározási módok és feladatok szemléltetésére. Ezt követően a szakdolgozatomat az alanyként szolgáló Fino csoport egyik vállalkozásának rövid bemutatásával folytatom. Kitérve a vállalat életének fontosabb mérföldköveire, tevékenységének főbb elemeire. Dolgozatom központi eleme a leltározás gyakorlatban történő kivitelezése. Annak bemutatása, hogy a Bos-Frucht Agrárszövetkezet miként tesz eleget a kötelező, törvényi előírásoknak. Részletesen kitérek, milyen módon alakítja ki a sajátosságait is szem előtt tartó, egyedi szabályait, amelyekre a jogszabályi előírások nem térnek ki, illetve nem fogalmaz meg kötelezően követendő előírást. Kifejtem, hogyan bonyolítja le az egyes folyamatokban elvégzendő feladatokat, s miként kezeli a feltárt adatokat. Végül a tanulmány végén a levont következtetések alapján javaslatot teszek, melyek azok az anomáliák, melyen segíteni lehet, illetve kell.