ESD munkaruhák kezelési folyamatának kialakítása a Flextronics zalaegerszegi fióktelepén - Tormássy Norbert
Szakmai gyakorlatomat a Flextronics zalaegerszegi telephelyén végezhettem el. Mindkét fióktelep, a Zrínyi utcai „Zala A” , illetve a Posta utcai „Zala B” tevékenységébe is betekintést nyerhettem. Gyakorlati időm jelentős részét a „Zala A” épületben töltöttem. A témaválasztásom indoka egy korábbi folyamat újragondolása miatt született. A „Zala A” épületben köpenykezelési és mosatási folyamat kidolgozásával bízott meg a Flextronics. Szakdolgozatom első felében a Flextronics megalakulását, a zalaegerszegi telephelyeinek létrejöttét mutattam be. A logisztika általános bemutatásával folytattam írásomat, kitérve a nemszéria raktár logisztikai tevékenységeire. A szakdolgozat további részében az ESD védelemről ejtettem szót, illetve részleteztem a köpenykezelési és mosatási folyamatot, amellyel megbízott a Flextronics. Munkám során rámutattam az általam vezetett statisztikai számok alapján felmerülő hibákra, amelyeket jelezve a vezetők számára azonnali lépésre szánták el magukat. A Flextronics nyitott volt az új ötletekre, javaslatokra, amiket a szakmai gyakorlatom során felvetettem, ehhez pedig minden támogatást megkaptam a vállalat vezetőitől. A kifejlesztett munkafolyamat sikeresnek és működőképesnek bizonyult, így a Flextronics úgy döntött, hogy tovább viszi ezt a folyamatot a többi magyarországi telephelyeire is, kezdve a „Zala B” épülettel. Összegezve egy hasznos gyakorlaton vehettem részt és egy fontos folyamat kidolgozásában vállalhattam nagy szerepet. Sikeres gyakorlatra tekinthetek vissza, mely során komoly szerepet tölthettem be egy nagyvállalat életében.