Az M Car Solutions Kft. beszállítói és partneri kapcsolati menedzsmentje - Mihók Réka
Családi vállalkozásunk az M Car Solutions Kft. 2009-ben alakult, édesapám előző vállalkozása az Autó Mihók Kft. volt, melyet 1996-ban alapított. A kft fő tevékenysége a szolgáltatás, az ügyfelek magas szintű kiszolgálása annak érdekében, hogy meg tudja tartani a piacon az eddig elért pozícióját. Ennek érdekében elemzéseket végzett beszállítói, alvállalkozói körében, mivel a cég célkitűzése, hogy csak magas szintű tevékenységet végző beszállítókkal legyen kapcsolatban. Alapszolgáltatásaink közé sorolandó a gépjármű javítás, karosszéria javítás, különböző szervizmunkálatok, fényezés, diagnosztika, műszaki vizsga és eredetiség vizsgálat. Kiegészítő szolgáltatásaink közé tartozik a „hozom-viszem” szolgáltatás, a gumihotel, az autómosás, illetve a Mobilitás Garancia is. A kft úgy próbálja megőrizni és a menedzsmentben könnyen áttekinthetővé tenni a napi forgalmakat, hogy a beszállítókkal olyan szerződéseket köt, hogy napi fizetést tart fent. Nem kíván a szükségesnél több utalásos számlát befogadni, mivel az nehezíti pénzügyeinek mindennapi elemzését, ebből adódóan pedig a napi pénzügyi tevékenység ellenőrizhető, áttekinthető. Az M Car Solutions Kft. marketingrendszere a sok éves tapasztalaton, és kapcsolatépítésen alapul. Mind a Helikon rádióban, mind a Facebookon is megtalálhatják cégünk reklámjait, vagy akár a városi újságok egyes számaiban fedezheti fel az olvasó hirdetésünk. Q Service hálózat tagjaként egyes hirdetéseket maga a hálózat fizet, támogatja a kft-t zászlókkal, prospektusokkal az alkatrészekről és a kenőanyagokról, így az ügyfél míg szervizeljük a gépkocsiját, tájékozódhat az aktuális termékekről. Cégünk nagy hangsúlyt fektet a személyzet képzettségére és a megbízhatóságára. Csak olyan munkaerőt veszünk fel, akiben a vezetőség megbízik, mivel egy ügyfél se szeretné, ha eltűnnének az autóból a dolgai, vagy nem lenne teljességgel biztonságos a megjavított autó. Régebben Volvo márkakereskedésként is üzemeltünk, így a hosszú évek alatt, nagy ügyfélkört tudtunk felépíteni a Volvo személygépkocsit kedvelők körében, és ennek az ügyfélkörnek a nagy része, a márkakereskedés megszűnése után is megmaradt, hisz a szakértelem és a megbízható szervizelés továbbra is megtalálható cégünknél. A magánszemélyeken kívül, flottás cégekkel kötöttünk szerződéseket, akiknél szem előtt tartottuk, hogy nagy futás teljesítményű cégek legyenek. Lényeges partnerünk a Zalaegerszegi Tankerületi Központ, illetve a Human Tranzit Kft., akik Zala megyében a betegszállítást végzik, így van, hogy napi 5-800 km-t tesznek meg. Fontosnak tartom, hogy flotta partnereink elégedettek legyenek velünk, hisz ezek a cégek komoly háttérrel rendelkeznek, és bizalmuk felénk megtisztelő. Maximálisan szeretnénk kiszolgálni vevőinket, így nagy beszállítói körrel rendelkezünk. Beszállítóink az Inter Cars Hungária Kft., a Láng Kft., Orbico Hungária Kft., és még sokan mások, akik kiváló alkatrészekkel tudnak szolgálni számunkra, legtöbbször versenyképes árral. Cégünk magas színvonalát nagyban befolyásolja az a tény, hogy műhely felszereltségünk nyugati színvonalú. Műszereink és szerszámaink biztosítják, hogy teljeskörű ellátást biztosítsunk ügyfeleink számára. Beszállítóinkkal egy kérdőívet költettem ki, melyben azt mértem fel, hogy mit gondolnak cégeink kapcsolatáról, illetve milyen szintűnek tartják saját cégüket. Kérdőívem első pár kérdésével a kitöltő pár általános adatát kérdeztem meg, miszerint mennyi a cég éves árbevétele, mióta működik a cég, illetve a kitöltő személy cégen belül betöltött pozíciója érdekelt. Az általános kérdések után érdeklődésem a kitöltő cégének véleményezésére irányult. Értékelést vártam például a szállítási idő betartására, a rugalmasságukra, minőségükre illetve az ügyfélszolgálatukra is. A kft a Q Service hálózat tagja, mely Európa szerte elterjedt profi márkafüggetlen szervizhálózat. Lényegesnek tartjuk, hogy megfelelő képzéseken vegyenek részt dolgozóink, és a legújabb szakmai irodalmat ismerjék a dolgozók, hogy a megfelelő piaci fejlődés aktív részesei lehessünk. Ezért lényeges szempont, hogy tagjai legyünk egy olyan szerviz hálózatnak, mint a Q Service, ahol a megfelelő információkhoz juthatunk. A Q Service átfogó képzéseket szervez, képzi dolgozóink. Folyamatos jogi tanácsadás is folyik, amit az adott szervizpartner mindig igénybe vehet, és napra készen láthatja a legújabb jogszabályokat. Q Service hálózat nagyon sok dologban próbálja kiszolgálni szervizekbe járó ügyfeleit, például Mobilitás Garanciával, hogy a nyaralni vágyó ügyfeleink nyugodtan pihenhessenek, és ne okozzon nekik bosszúságot egy gépjármű meghibásodás se. Úgy gondolom, hogy a Q Service hálózat kimagasló a maga nemében, biztosít az ügyfeleinek mindent, amivel létrehozza a biztonságos, komfortos közlekedést. Számunkra minden olyan eszközt megad, amivel még jobbak lehetünk, magasabb minőségű szolgáltatást nyújthatunk ügyfélkörünknek. Vállalkozásunk az elmúlt időben is meghatározó fejlődésen ment keresztül, korszerűsítettük szerszámainkat, beszereztünk új szerszámkocsikat, jégkár és horpadás kiszedő szerszámkészletet, mellyel legtöbbször kiküszöbölhető a fényezés, így az eredeti fényezést tarthatjuk meg a károsodott idomon. Bővítést tervezünk egy 400 m2-es üzemcsarnok fejlesztéssel, ahol kisteher gépjárművek szervizelését és javítását végeznénk, mivel nagy kereslet van a piacon erre nézve, így tovább tudnánk növelni bevételeinket. Tervezzük továbbá ügyfélszolgálatunk korszerűsítését, hogy a lehető leggyorsabban tudjunk információkkal szolgálni ügyfeleinknek. A telephely egész területén elhelyezésre kerülnek a Q Service előírt design elemei. Terveinkben szerepel továbbra is fenntartani a munka és alkatrész garancia szolgáltatásunkat, hisz ügyfeleink megérdemlik, a kiváló alkatrészeket és a pontos munkát és odafigyelést. Környezetvédelemre egyre nagyobb figyelmet fordítanak az autógyártók és az alkatrész gyártók, előírják számukra, hogy újrahasznosítható alkatrészeket kell csinálniuk. Így nekünk is előírtan figyelnünk kell, hogy visszajussanak az elhasználódott alkatrészek a gyártóhoz. Beszállítóink rendeléseink fejében elszállítják a veszélyes anyagokat, így tárolásuk nem jelent számunkra problémát, és környezetünkre is tudunk jobban ügyelni. Összességében úgy gondolom, hogy édesapám jól döntött, amikor ezt a pályát választotta hivatásul. Tisztességesen megdolgozott azért, hogy lehessen egy vállalkozása, amit egy nap teljes egészében át fognak venni gyerekei, és tovább fogják vinni mindazt, amit megteremtett a hosszú évek alatt. A vállalkozás úgy gondolom tökéletes példa arra, hogy miként épül fel egy családi vállalkozás, amelyben mindenkinek megvan a saját szerepköre, Arra is rávilágítottam, hogy a családi összefogás mellett milyen fontos a beszállítói-és partneri kapcsolatmenedzsment.