„Globál 2000 R.S” Export - Import Kft. vagyoni, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetének elemzése - Buda Zita Erzsébet
A gyakorlati időmet a keszthelyi Feldinwest Kft-nél töltöttem. Már a középiskolai tanulmányaim során is a számvitel tantárgy keltette fel legjobban az érdeklődésemet, ami a főiskolán sem változott, ezért döntöttem úgy, hogy a gyakorlatomat egy olyan helyen szeretném eltölteni, ahol a számvitellel foglalkoznak részletesebben és így megismerhetem a számvitel gyakorlati oldalát is az iskolában tanultak mellett. Záródolgozatomban a „Globál 2000 R.S” Export - Import Kft. vagyoni, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetét elemzem. Azért választottam ezt a témát, hogy jobban megismerjem egy vállalkozás számviteli oldalát. Dolgozatom első felében bemutattam a „Globál 2000 R.S” Kft-t, valamint a mezőgazdasági ágazat jellemzőit. Majd a vállalkozás vagyoni helyzetét elemeztem. Megvizsgáltam a vállalkozás eszköz és forrásoldalát mutatószámok segítségével. A vagyoni helyzet után a pénzügyi helyzetet vizsgáltam meg likviditás és adósságállomány alapján, valamint szerkesztettem egy cash flow kimutatást a pontosabb eredmény érdekében. A jövedelmezőségi helyzet megállapításához a cég eredmény kimutatását használtam fel. A kapott eredmények alapján megállapítottam, hogy a vállalkozásnál pozitív változás következett be az előző évekhez képest.