Logisztikai folyamatok a BGE GKZ rendezvényeinek életében - Varga Melinda
Dolgozatom témájának kiválasztásában fontos szerepet játszott a mindennapi munkám, ezen belül is mindazon folyamatok melyek a sikeres mindennapokhoz szükségesek, és a már kicsit „logisztikus szemmel” észlelt logisztikai folyamatok. 2015. szeptemberétől a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg (továbbiakban BGE GKZ) munkatársa lettem, rendezvényszervezői munkakörben. A félévek során lehallgatott tantárgyak szinte mindegyikében találtam olyan tartalmakat, melyek nagy mértékben megjelentek a mindennapi munkavégzésemhez kapcsolódóan. Szakdolgozatomban a rendezvények lebonyolításához kapcsolódó folyamatokat, rendezvényszervezési és logisztikai szempontból kívánom bemutatni. A rendezvények, mint speciális szolgáltatások, szerepe napjainkban egyre inkább felértékelődik, gondoljuk csak a számos fesztiválra, melyek szinte az összes nagy- és kisvárosban is jelen vannak, különböző témakörök mentén és szinte egész évben találunk ilyen kikapcsolódási lehetőséget. Az „élményéhes” fogyasztók szinte csak úgy „szomjazzák” az olyan rendezvényeket, ahol új impulzusok, hatások érik őket. Természetesen ezen trendek a mindennapi munkámban is megjelennek, hiszen a BGE GKZ által szervezett eseményeknek is folyamatosan meg kell újulniuk, újabb és újabb – lehetőleg kellemes – élményt kell biztosítaniuk a kiválasztott célcsoportoknak. Ezek megvalósításához számos kompetencia, rugalmasság, kreativitás, gyors beavatkozási készség, illetve folyamatszemlélet szükséges, valamint az áramlások megfelelő összehangolása. Dolgozatomban ezen gondolatok mentén kívántan feltárni egy-egy rendezvény sajátosságát, valamint a logisztikai vonatkozásait.