Több funkciós pályázati tér pályázata Vasalján - Csillag Krisztina
Szakmai gyakorlatomat Vasalja Közös Önkormányzati Hivatalában töltöttem. Gyakorlatom során megismerkedtem a szervezet felépítésével, adminisztrációs, valamint pénzügyi feladataival. Munkám során az egyik legjelentősebb feladatom egy jelenleg is folyamatban lévő pályázat projekttervének megírása volt „Közösségi tér létrehozása Vasalján” címmel. Ezért esett témaválasztásom a pályázat részletes bemutatására, elemzésére. A téma aktualitását jelzi, hogy jelenleg is folyó pályázatról beszélünk mely a Széchenyi 2020 keretén belül valósul meg. A bevezető után dolgozatom második fejezetében az elméleti alapokról írtam. Azaz a projekt, a projektmenedzsment és a pályázat alapjairól, pályázatírás ismérveiről. A harmadik fejezetben a 2014-2020-as időszakban levő fejlesztési programok bonyolult rendszerét próbáltam egyszerűbben részletezni. Itt írtam az Európa 2020, valamint a Széchenyi 2020 programról is. Ezen kívül a Vidékfejlesztési programról, melynek keretében a vasaljai Közösségi tér is létrejöhet. A támogatási formák ismertetése után a negyedik fejezetben a pályázatkészítés folyamatát foglaltam össze, bemutatva egy projekt általános levezetését lépésről-lépésre. Majd ismertettem a dokumentációs feladatokat egy pályázat során. Dolgozatom ötödik fejezete a közösségi tér kialakításának részletes bemutatásáról szól. Itt írtam egy rövid bemutatót községünkről, majd kifejtettem miért fontos és előnyös létrehozni a projektet, mi a célja, mik a várható eredmények a projekt létrejöttével, valamint írtam a fenntartási feladatokról, kockázatokról is. Dolgozatom végén elemzésekkel szemléltetem a projekt létrehozásának előnyeit-hátányait, valamint a projekt teljes időtervét egészen az ötlet létrejöttétől a projekt megvalósításán át, a lezárásig.