A Danubius Zrt. Hévízi Szállodák komplex elemzése - Király László
Szakdolgozatomat a Danubius Zrt. Hévízi Szállodák önálló egységének elemzéséről írtam a vállalkozás beszámolója illetve eredménykimutatása alapján a 2011 és 2013-as évet vizsgálva. A dolgozatban a főiskolai tanulmányaim során elsajátított komplex elemzés tantárgy keretein belül megtanult módszerek alapján végeztem. Vizsgáltam a vállalkozás hatékonyságát, vagyoni helyzetét, pénzügyi helyzetét ezen belül is rövid távú likviditást. Az átfogó mérlegelemzéseken kívül kitértem még az egyes mérlegtételek részletes vizsgálatára is. Továbbiakban vizsgáltam még a vállalkozás jövedelmezőségét, illetve a vállalkozás jellegéből kifolyóan különböző statisztikai mutatószámokat is lehetett nevesíteni, vizsgálni. Végül a vállalkozás eredményelemzését végeztem. Összegzésképpen arra a megállapításra jutottam hogy a lehetőségeit a legmegfelelőbb formában kihasználva folytatja a vállalkozás a tevékenységét, és a továbbiakban is ezt kívánja folytatni.