A vállalkozásfinanszírozás az OTP Bank Nyrt. gyakorlatában - Binder Alexandra
Témaválasztásom a vállalkozások finanszírozására esett, mivel a mi családunkban is van egy egyéni vállalkozás, amely kapcsán mindig is érdekelt mi is van a háttérben. Ha a vállalkozásokat nehézségeikről, gondjaikról kérdezzük, első-második gondolatunk általában a finanszírozás kihívása. Mérhetetlenül magasnak tartják költségeiket és szűkösnek forrásaikat. Sokszor nem biztos, hogy helyesen látják cégük helyzetét, biztos azonban, hogy jól látják, mindengazdasági folyamatnak van pénzügyi vetülete. Nap, mint nap tapasztaljuk mégis, hogy a vállalkozók nagyon keveset tudnak a pénzügyekről, finanszírozásról és még kevesebbet foglalkoznak pénzügyeik megfelelő kézbentartásával. Fontosnak tartom, hogy már a cégalapítás előtt a kezdő vállalkozók megfelelő információkkal rendelkezzenek, továbbá tisztában legyenek az őket megillető finanszírozási lehetőségekkel. Dolgozatomban a vállalkozásfinanszírozást szeretném kifejteni. Zárdolgozatomban két darab esettanulmányt is bemutattam, mely jól ismerteti a Faktoring, illetve az MFP Pont által nyújtott lehetőségeket. Faktoringen belül egy nagyobb céget hoztam fel példának, míg az MFB Pontnál egy egyéni vállalkozást.