Az OTP Bank Nyrt. finanszírozási gyakorlata az értékesítési célú lakásépítési hiteleknél - Bagó Médea
Manapság már minden a pénz körül forog. Az emberek napi szinten adnak és vesznek, amely mind-mind pénzmozgást igényel. Dolgozatomban azért választottam a hitelnyújtás banki gyakorlatát, mivel véleményem szerint a ma élő emberek kis része teheti meg azt, hogy önerőből vásároljon nagy értékű javakat. Mint, ahogy a magánszemélyek, úgy a vállalkozások esetében sincs ez másképp. A Color II. projekt segítségével bemutattam azt a folyamatot, amely során felmerül a hitelfelvétel, mint opció egészen addig, amíg végül már a folyósításhoz ér az ügylet. Megismerhettük ezáltal azt, hogy egy cégnek milyen feltételeknek kell megfelelnie ahhoz, hogy ilyesfajta projektbe kezdhessen, mekkora önerővel kell rendelkeznie, mikor és mekkora összeget kell befizetnie, milyen adatszolgáltatásokat, dokumentumokat kell benyújtani a banknak. Dolgozatomat olyan személyeknek ajánlom, akiket érdekel az építészet, hiszen nem csak magáról a hitel menetéről írtam, hanem különböző látványterveket is csatoltam mellékletként, amelyek egy "építész lelkű" ember számára nem csak egy képet jelentenek, illetve olyanok figyelmébe is ajánlom, akik hasonló projektek megvalósításában gondolkodnak. Emellett természetesen azoknak is, akik többet akarnak tudni az OTP Bank Nyrt.-ről és magáról a hitelezésről.