Alternatív szállítási módok a modern logisztikában - Andorka Kitti Barbara
A felgyorsult információ áramlás, a modernizáció, a megnövekedett vevői igények szüntelen kielégítése mind hozzá járult az áruszállítás napjainkban is tartó, folyamatos fejlődéséhez. Záródolgozatomban igyekeztem első sorban egy átfogó képet alkotni a logisztika tevékenységeiről, azon belül a szállításról. Bemutattam a napjainkban alkalmazott szállítási módokat, ismertettem azok minden előnyét és hátrányát. Dolgozatom fő témájaként egy Kínából érkező, a BPW-Hungária Kft. által leadott megrendelés konténeres szállítmányként való érkezését szemléltettem, tehát az ellátási-lánc menedzsmentet a vállalatnál a szállítási tevékenység végrehajtásáig. Továbbá sorra vettem a vállalat által alkalmazott szállítási módozatokat, valamint a folyamatos innovációra való tekintettel javaslatot tettem a vállalat számára a jövő áruszállítása kapcsán. Úgy vélem rövid határidőn belül technikai forradalommal nézünk szembe az anyagmozgatásra kifejlesztett drónoknak és az önvezető kamionoknak köszönhetően, melyek minden szállítmányozással foglalkozó, illetve foglalkoztató cég számára érdekes lehet. Az automatizált eszközök tesztelése elkezdődött, a piac növekedésének köszönhetően pedig nem maradt más választása a szolgáltatóknak, mint lépést tartani a kor vívmányaival.