A König Kft logisztikai tevékenységének bemutatása a termelési folyamaton keresztül - Bíró Barbara
Szakmai gyakorlatomat a celldömölki König Kft.-nél töltöttem. A gyakorlatom során megismerkedhettem a logisztikai szolgáltatásokat is nyújtó cég alapvető felépítésével és folyamataival. A szakdolgozatom témájául választott logisztikai folyamatok fejlődését indokoltnak tartom, mert úgy gondolom, hogy a jövő logisztikáját nagymértékben meghatározza e tevékenységek későbbi fejlődése. Szakdolgozatom célja az volt, hogy e tevékenységek fejlődését bemutassam a Kft.-én keresztül. A másik célja az volt, hogy javaslatot tegyek a Kft. logisztikai szolgáltatásának javítására, bővítésére. Szakdolgozatom első felében a König Kft. bemutatását követően, ismertetem a Kft. szerkezetét és logisztikai folyamatait. Majd bemutatom a raktározás és szállítási folyamatokat. Kitérek az anyagmozgató rendszerek bemutatására, illetve a cégnél használt probléma megoldási módszerekre is. Szakdolgozatom zárása képen a cégnél végzett szakmai gyakorlatom és tanulmányaim során gyűjtött tapasztalatok alapján javaslatot tettem a vállalat logisztikai tevékenységeinek javítására, bővülésére. A javaslatok célja az volt, hogy a vállalat magasabb színvonalon tudja szolgáltatásait kínálni a nagyobb árbevétel elérése mellett.