A követelések és kötelezettségek könyvvizsgálói ellenőrzése során szerzett bizonyítékok kisvállalkozásoknál, a Fuvarszervező Kft példáján keresztül - Juhász Veronika
A dolgozat keretein belül a vevői követelések és szállítói kötelezettségek könyvvizsgálói ellenőrzése során szerzett bizonyítékokkal foglalkozom. A dolgozat első részében a könyvvizsgálat általánosságát, a könyvvizsgálat fogalmát, célját, törvényi hátterét, illetve a könyvvizsgálati munka folyamatát mutatom be. Ezt követően a vevői követelések és a szállítói kötelezettségek könyvvizsgálatánál a könyvvizsgálói bizonyítékok gyűjtésére alkalmazott módszereket mutatom be, azon belül pedig a könyvvizsgálati célokkal, és ezek során alkalmazott könyvvizsgálati eljárásokkal foglalkozom. A harmadik részben a Fuvarszervező Kft. példáján keresztül, a gyakorlati helyemen a cég által alkalmazott módszereket és gyakorlatokat elemzem a vevői követelések és a szállítói kötelezettségek könyvvizsgálati munkája során, kiemelve a könyvvizsgálói munkaprogramból azokat feladatokból, amelyekben személyesen részt vettem . A dolgozatban bemutatásra kerül a Társaság vevői követeléseinek és szállítói kötelezettségeinek összege, %-os arányosítása, mind külföldi, min belföldi partnerekre számítva. Elemzésre kerültek a devizás tételek és az árfolyam elszámolások, a számviteli politikával összevetve. Vizsgálatra kerültek az egyenlegközlők és a záró egyenlegekbőlkészített munkatáblázatok, azok %-os arányosítása, értékvesztés elszámolása. A dolgozatomban teljes körű elemzésre került a vállalkozás vevőkkel szembeni követelései és szállítókkal szembeni kötelezettségei. Majd az elvégzett feladatok alapján a következtetések levonására került sor.