Az internetes bankolás - Kovács Petra
Záródolgozatom témája az internetes bankolás, amit azért választottam, mert aktuálisnak tartom a digitalizációt a mai felgyorsult világban. Dolgozatom elején röviden áttekintem a bank történetét a XIX. és a XX.századra visszamenőleg, illetve szót ejtek a bankok pénzügyi szolgáltatásairól. Fő témám az internetes bankolás, tehát ezzel a résszel foglalkozom nagyobb terjedelemben, itt megemlítem az elektronikus bankolás alkalmazási területeit, szolgáltatásait és annak biztonságait, és előnyeit/hátrányait. A szolgáltatások körében kiemelt figyelmet kap az OTPdirekt, felhasználói szemszögből is. Saját primer kutatás keretében készítettem egy felmérést az emberek elektronikus bankolási szokásairól és kitértek az internetbank fejlődési lehetőségeire is. Végül írok az elektronikus bankolás jövőjéről és megemlítem pár ország bankolási szokásait nemzetközi szinten is.