Export készáru raktározási és disztribúciós folyamatai az Egis Gyógyszergyár Zrt. gyakorlatában - Sólyom Dóra
Az Egis Gyógyszergyár Zrt. körmendi gyáregységénél eltöltött idő alatt szerzett tapasztalatok és elsajátított ismeretek alapján a gyáregység gyógyszer raktározását és elosztását mutattam be, rávilágítva a megfelelő minőség fontosságára és a pontos nyilvántartási rendszer jelentőségére a vállalat működésében. Az általam választott szakdolgozati téma az Export készáru raktározási és disztribúciós folyamatai az Egis Gyógyszergyár Zrt. gyakorlatában. Az Egis Gyógyszergyár Közép-Kelet Európa egyik vezető gyógyszergyártó vállalata, tevékenységével hozzájárul a magyar gazdaság fellendüléséhez. A vállalat vezetése kiemelten fontosnak tartja, hogy gyógyszeripari szereplőként az innovációt és a termékfejlődést magas szinten támogassa, megteremtve annak kereteit. Dolgozatom központi részét a Körmendi Gyáregység területén elhelyezkedő raktárak alkotják, kiemelve a Készáru raktár működését, azon belül is az áruátvétel, a tárolás és készletnyilvántartás, komissiózás és csomagolás folyamatait. A piaci igényekre gyorsan és rugalmasan reagáló értékesítési rendszer egy vállalat sikerének kulcsfontosságú feltétele. Ismertettem a vevői rendelések kiszolgálási folyamatait és annak jelentőségét a gyár működésében, valamint elemeztem a szállítói csomagolásokkal kapcsolatban felmerült problémákat. Véleményem szerint, a bemutatott folyamatok alapján az Egis Gyógyszergyár Körmendi Gyáregységében megtervezett, egymásra épülő munkavégzés folyik, ezzel biztosítva a hatékony raktározási és értékesítési folyamatokat.