A Flextronics International Kft logisztikai rendszerének a bemutatása - Szegleti Gergő Krisztián
Szakdolgozatom során a Flextronics multinacionális nagyvállalat zalaegerszegi telephelyének logisztikai rendszerét, folyamatait mutattam be. A 14 hetes szakmai gyakorlatom során lehetőségem volt betekintést nyerni a vállalat logisztikai folyamatainak a működésébe. Elsőként a logisztikához kapcsolódó elméletet ismertettem, kezdve a kialalakulásával, mik a feladatai, mivel is foglalkozik és mennyire lényeges a vállalatok számára a megfelelő logisztika használata. Ezt követően a vállalatot mutattam be, a történetüket, magyarországi jelenlétét, a hazánkban folytatott tevékenységeit majd a kettő zalai gyáregységre tértem rá. A következő részben a vállalat irányítási rendszerét ismertettem, a BaaN ERP-t, hogy megléte elengedhetetlen egy nagyvállalat esetében. Ezután a vállalatnál folytatott tervezési folyamatok bemutatására fordítottam a hangsúlyt, bemutatva a tervezés alapját, a vevői előrejelzéseket, továbbá ezen előrelejzések feldolgozásának a menetére tértem rá. A termelési ütemtervvel az MPS-el folytattam, mely elengedhetlen a vállalat számára, bemutattam a létszámtervezés folyamatát. Továbbá a vállalatnak szükséges egy részletes beszerzési és termelési terv, amely anyagszükségleti tervezés azaz MRP formájában valósul meg. Ezután a rövidtávú tervet ismertettem. A következő fejezetekben először a beszerzés folyamatára, a raktározás működésére végül pedig a kiszállítás folyamatára illetve fajtáira tértem ki.