A Zala-Feed Kft. és logisztikai tevékenységeinek bemutatása - Boronyák Flóra
Zala-Feed Kft. eredményes működése hosszú távon csak úgy biztosítható, ha szolgáltatásainak színvonalát a nemzetközi és a hazai piac mindenkori igényeihez alakítja. A cég hírnevének, piaci pozíciójának fenntartását és erősítését megbízható, magas színvonalú, minőségi munkavégzés és hatékony minőségirányítás garantálja. Ezért kiemelt fontosságot tulajdonít a céljainak elérését biztosító minőség, a minőségügyi rendszer és a szolgáltatási kultúra folyamatos fejlesztésének. Minőségügyi rendszerét úgy alakította ki, és úgy működteti, hogy az megfeleljen a takarmánybiztonsági követelményeknek, partnereik elvárásainak, a hazai és a nemzetközi előírásoknak, és biztosítsa a cég eredményességét, céljainak megvalósítását. A vezetőség elkötelezte magát, hogy a legmegfelelőbb módon alakítja ki és vezeti be minőségpolitikáját. A folyamatok feltételeit úgy alakítja ki, hogy azok elősegítsék a minőségpolitika megvalósításához szükséges tevékenységeket. A Zala-Feed Kft. termékbiztonsági rendszer keretében szabályozta termék előállítási és ellenőrzési tevékenységét, mely kitér a beszerzés, gyártás, ellenőrzés, külső-belső raktározás értékesítésre, valamint az e tevékenységet támogató folyamatokat. E rendszer a folyamatok rendezettségén és folyamatos javításán keresztül a vevők elégedettségét és az előállított termék biztonságát célozza meg. A rendszer célja a folyamat műveleti lépéseinek vizsgálatán keresztül feltárni azokat a pontokat, amelyek állati és az emberi egészséget veszélyeztetik és a késztermékek biztonsága szempontjából kritikusnak tekinthetők. A folyamatok végrehajtásához pontos, gyors és hatékony logisztikai információs rendszerre van szükség. A vállalati szintű információs rendszerek a vállalatok informatikai folyamatait ellátó, koordináló, vezérlő számítógépes rendszerek, melyek a vállalaton belül zajló logisztikai folyamatok támogatására készülnek.