Fogyasztási hitelek szerepe az OTP Bank gyakorlatában - Kövesi János
Záródolgozatom témájának a fogyasztási hiteleket választottam. A hitelek bemutatásán kívül a kölcsön felvétel előnyeit és kockázatait mutattam be az OTP Bankon keresztül. A fogyasztási hitelekkel kapcsolatban, arra a következtetésre jutottam, hogy a hitel felvétel szerepe növekvő tendenciába van. A folyamat a gazdasági válság után újra elindult. Ez a folyamat sarkalt arra, hogy a fogyasztási hiteleket válasszam. A záródolgozatom a téma bevezetésével kezdtem, melyben megindokoltam a fogyasztási hitel szerepét a lakosság számára. Az OTP Bank széles fogyasztási hitel lehetőségeket nyújt az ügyfelek részére. Az OTP Bank kiemelkedő fogyasztási hitel mutatókkal rendelkezik. A kiemelkedő mutatok összetevői a precíz, pontos ügyfél kiszolgálás és az innovációs program folyamatos fejlődése. A záródolgozat második pontjában az OTP Bank történetét ismertettem, melynek kezdete már 1949-re nyúlik vissza. Az OTP a dinamikus fejlődésnek köszönhetően ma 18,5 millió ügyfél számára nyújt segítséget.   A dolgozatban bemutattam az OTP Bank sikerit, és díjait. Ez követően tanulmányi tapasztalataim alapján elkészítettem egy swot analízist az OTP bankról. A dolgozat harmadik pontjában a fogyasztási hitelekről írtam, melyben ismertetettem a hitelek típusait. A négy hitel csoport közül a folyamatosan rendelkezésre álló hitelkeret keltette fel az érdeklődésemet, mivel a folyamatosan rendelkezésre álló hitelekkel az ügyfelek havi szinten hozzá juthatnak fix pénzösszeghez. A dolgozat ötödik pontjában a hitelfelvétel kockázatait és előnyeit ismertettem, mely során arra a következtetésre jutottam, a korábbi meglátásaimmal ellentétben, hogy a hitelfelvétel nem csak negatív tulajdonsággal rendelkezik. Gyakorlati idő alatt több hitel folyamatot is végig tudtam kísérni. Azt tapasztaltam, hogy az ügyfelek többsége olyan hitel konstrukciót választott, melyek egy adott probléma megoldására szükségesek, például orvosi ellátásokra, gyógyszerek vásárlására. Megfigyelésem alapján azt gondolom, hogy manapság a lakosság nagy része megfontoltabban, és céltudatosabban választ hitelt. A hitel felvételhez tartozik, hogy az OTP Bank tanácsadással és optimális feltételekkel segíti az ügyfeleket hitelfelvételkor. Az ügyfelek az OTP Bank reklámjai segítségével, rendszeresen tájékoztatást kapnak a hitel aktualitásokról.