Vám és Vám Kft. közvetett vámjogi képviselete - Takács Virág Vivien
A záró dolgozatom témájának a Vám és Vám Kft. vámeljárási rendszerének kifejtését választottam. Mindig elgondolkodtatott, hogy hogyan képes a vállalat ennyi külföldi partnerrel, céggel tartani a kapcsolatot és együtt dolgozni. Dolgozatomban igyekeztem körültekintően megvizsgálni és elemezni a vámeljárások keretében megvalósuló vám- és adóügyi együttműködéseinek legújabb eredményeit, különös tekintettel az elektronikus vámügyi környezetre való átállás hazai helyzetére. Betekintést nyújtottam az elektronikus árunyilatkozat adás és feldolgozás folyamatába. A hatalmas mennyiségű vámáru-nyilatkozatok, a törvényes kereskedelem megkönnyítésének igénye, valamint az érdekelt felek érdekeik védelmével kapcsolatos elvárásai, csak a vám- és adóügyi programok által támogatott intézkedésekkel teljesíthetők. spórolhatunk meg. Úgy vélem, hogy az elektronikus vámhoz hasonló programok létrehozása illetve folytatása elengedhetetlen az európai kereskedelem versenyképességének megőrzéséhez, a közösségi bevételek beszedéséhez és védelméhez, valamint az Európai Unió polgárainak biztonságához.