Az emberi erőforrás menedzsment általános összefoglalása, a toborzás, és a munkaerő felvétel az OTP Bank Nyrt. vonatkoztatásában - Bagó Médea
A gazdasági élet meghatározó szereplője a bank, mely folyamatos megújuláson megy keresztül évről-évre, hogy a különböző igényekre megoldást találjon.  „Azt gondolom, hogy a mai felgyorsult világban - ahol a multinacionális vállalatok jelenléte a meghatározó - kiemelt figyelmet kell fordítanunk az emberi erőforrás megismerésére. A jól motivált munkaerő hatékonyságával jobb teljesítményt tud elérni a szervezet. A pénzügyi szektorban pedig, ahol az értékesítés hatalmas szerepet kap, még fontosabb az emberi tőkében rejlő potenciálok kiaknázása. Tehát a vállalatoknak is érdekük, hogy dolgozóik motiváltságát a megfelelő szinten tartsák.”[1] Az OTP Bank Nyrt. középvállalatok, nagyvállalatok, önkormányzatok és agrárcsoport szegmensű ügyfelei kiszolgálásáért a hálózatban a Kereskedelmi Banki Centrumok felelnek. A fióki csatorna felelőssége ezen ügyfélszegmensek tekintetében a számlavezetéshez és egyéb passzív termékekhez kapcsolódó feladatokra terjed ki. Minden megyéhez tartozik Kereskedelmi Banki Centrum, én a zalaegerszegi kirendeltség osztályán kezdtem a szakmai gyakorlatomat. Dolgozatomban kitértem többek között az emberi erőforrás menedzsment legfontosabb tényezőire; fogalmára, funkcióira, tulajdonságaira és hatásmodelljére, ezek után bemutattam az emberi erőforrás gazdálkodás elméleti illetve gyakorlati kérdéseit. Továbbá részleteztem a szervezetek, a munkakörök, az alkalmazottak jellemzőit. A legfontosabb rész azonban véleményem szerint az OTP Bank Nyrt. bemutatása, toborzási gyakorlata, kiválasztási folyamata és a munkavállalókkal szembeni követelményei, melynek bank szemszögéből történő leírásában Seres Péter, a Kereskedelmi Banki Centrum ügyfélkapcsolati igazgatója volt a segítségemre. A feldolgozott információk alapján elmondható, hogy a bank nagy erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a legkiválóbb, legkreatívabb, és a leginnovatívabb jelentkezőket találja meg, alkalmazza, és megtartsa. [1] Csehi Zsuzsanna - Motiváció és ösztönzési rendszer egy bank miskolci fiókjában