Vasvár Város Önkormányzata gazdálkodásának elemzése a 2016-2018. években - Dávid Levente
Záródolgozatomban Vasvár Város Önkormányzat vagyoni illetve pénzügyi helyzetének alakulását vizsgáltam a 2016-2018-as években Az elemzések során az önkormányzat költségvetési beszámolóinak adatait használtam fel. A kiadások adataiból az derül ki, hogy az önkormányzat költségvetését nem veszélyezteti a kiadás mértéke. Túlköltekezés nem történt a vizsgált években és a fejlesztésekre kapott összegek visszafizetésének fedezete biztosítva van. A gazdálkodásról összességében elmondható, hogy sikerült elérni az önkormányzat biztonságos működését és költségvetési egyensúlyát, illetve a fizetőképesség biztosítása mellett több, és egyre jelentősebb fejlesztéseket és beruházásokat valósítson meg a város. A folyamatosan változó államháztartás működését szabályozó jogszabályi környezetben az önkormányzat gazdálkodása biztonságos és az alá tartozó intézmények pénzbeli ellátása folyamatos. beszámolóinak adatait használtam fel. A bevételek adataiból megállapítható, hogy az önkormányzat költségvetése stabil, viszont a jövőbeni fejlesztések és beruházások előre tervezését jelentősen rontja a változó és kiszámíthatatlan jogszabályi környezet. Összegezve elmondható, hogy a vasvári önkormányzat a mai gazdasági viszonyok között, egy fejlődő és az erőforrásaival kiválóan bánó város.