A követelések és kötelezettségek könyvvizsgálatának bemutatása a Hétforrás Zrt. példáján keresztül - Hagymási Dorina Éva
Dolgozatomban a követelések és kötelezettségek könyvvizsgálatával, annak dokumentálásával fogok foglalkozni. Kezdetben a  Hétforrás Zrt-t mutatom be: alakulásának történetét, tevékenységét, helyzetét napjainkban, számviteli politikáját. Ez után a  könyvvizsgálat alapjaival foglalkozom: a könyvvizsgálat céljával, könyvvizsgálati kötelezettséggel, az alapelvekkel, a jelentéssel és véleményalkotással. Majd részletesebben megvizsgálom a Hétforrás Zrt követeléseit és kötelezettségeit. Az ezeket alátámasztó bizonylatokat, ellenőrzés módszerét. Keresem a választ arra, hogy a Hétforrás Zrt. mérlegében kimutatott egyes tételek alátámaszthatóak, megfelelő értékben és helyen vannak kimutatva a cég beszámolójában. Ez által valós és megbízható képet adnak-e a vállalkozás vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzetéről. A kiadott jelentés megfelelően alátámasztott-e. A könyvvizsgáló elegendő bizonyosságot tud-e szerezni és kiadható-e a tiszta vélemény.