A Creaton South-East Europe Kft. teljes piacot lefedő online rendszere - Mojzer Martin
Világunkban egyre nagyobb szerepet kapnak az internetes áruházak, valamint az interneten elérhető szolgáltatásokat kínáló oldalak. Egy ilyen weboldal és hozzátartozó egyéb informatikai rendszerek segítségével a vállalatok növelhetik versenyelőnyüket, folyamatos fejlesztés hiányában viszont könnyen elveszíthetik azt. Szakdolgozatom témája a Creaton South-East Europe Kft. online rendszere, mely összeköttetésben áll a cég vállalatirányítási rendszerével, ezzel felgyorsítva az értékesítési és szolgáltatásokkal kapcsolatos folyamatokat. Dolgozatom első részében a témához kapcsolódó elméleti háttér található, ide tartozik az e-kereskedelem és e-business, a vállalatirányítási rendszerek és ezek kapcsolata más rendszerekkel, valamint az online kereskedelem típusai. A következő fejezetben a vállalat bemutatása, valamint az általa folytatott B2B kereskedelem leírása olvasható. A következő fejezetekben ismertetem a magát az oldalt, a CREAWEB online rendeléskezelőt. Bemutatom az oldal felhasználóknak készült részét, amit a kereskedők, tetőfedők, viszonteladók és építészek használhatnak. Ezen az oldalon adhatók le a megrendelések, valamint itt vehetők igénybe egyéb szolgáltatások. A felhasználói rész funkcióinak részletes bemutatása után az adminisztrációs oldal ismertetése következik. Ezt használják az alkalmazottak munkájukhoz naponta, valamint a vállalat rengeteg statisztikára és termeléssel kapcsolatos előrejelzésre használja fel az itt összegyűlt információkat. Az oldal bemutatásának utolsó része az ehhez tartozó külön létrehozott adatbázis ismertetése. A következő fejezet a bemutatott weboldal és az SAP vállalatirányítási rendszer kapcsolatát mutatja be. A két rendszer közötti automatikus adatátvitel részletes működésének bemutatása, valamint az esetleges hibalehetőségek. A dolgozatom végén az általam gyűjtött tapasztalatokból, valamint az ott dolgozók véleménye alapján a különböző funkciókra olyan változtatási javaslatokat írok le, melyek nem csak a folyamatokat gyorsítanák fel, de a felhasználók számára is könnyebbé tennék az egyes részek használatát.