Áruszállításhoz kapcsolódó fogalmak hétköznapi alkalmazása egy csomagolástechnikai cég szemszögéből - Pető Tamás
Záródolgozatom célja az áruszállításhoz kapcsolódó fogalmak hétköznapi alkalmazásának megismertetése a Zalapack’96 Kft-n belül. A Zalapack’96 Kft 18.800 m2 területen 2500 m2 gyártó és feldolgozó egységgel rendelkezik. Éves forgaloma1 500MFt/5M€. Tanulmányom zárásaként olyan gyakorlati helyen igyekeztem elhelyezkedni ahol az egyetemen megszerzett tapasztalataimat gyakorlatban is alkalmazhatom.Dolgozatom első felében a gyakorlati hely bemutatására igyekszem rá mutatni alapvető információkkal mint például rövid történetével, kft szervezeti felépítését szemléltetni konkrét ábrával, folyamatosan bővülő szolgáltatásait a legyártott termékeket és az ezekkel kiszolgálni kívánt szegmenseket. Az áru szállításhoz kapcsolódó logisztika rövid áttekintését szemléltetni magyarázattal. Betekintést nyújtani: a vállalatnak elosztási láncban betöltött szerepébe és tevékenységébe ábrákkal valamint annak indoklásával. Az alkalmazott áruszállítási folyamatok ezen belül az áru be és kiérkezése, alkalmazott fuvarozási módok ismertetése. Dolgozatomban nagy hangsúlyt fektetek  és részletes betekintést nyújtok egy konkrét szállítási folyamat lejzajlásába.Zárásként egy problémát és annak lehetséges kiküszöbölését bemutatni. Ez esetben a vonalkódos áruazonosítási rendszert. Szemléltetni kívánok néhány felmerülő hiba lehetőséget és lehetséges megoldást találni amely hosszú távon tartósan gátat szab  jelentkező hibáknak.