Vállalati informatikai infrastruktúra kiépítése - Titkovics Ferenc
Szakdolgozatom témáját a gyakorlati helyen használt vállalati informatikai rendszer jobbá tétele ösztönözte. Ez a témakör egy komplex területet foglal magába, hiszen nem elég a vállalati rendszert megvalósítani a vezetők elképzelése szerint, hanem az adott rendszernek meg kell felelni munkavállalói oldalról is, hogy a vállalatnál megvalósuló folyamatok akadálytalanul működjenek. A diplomamunkámat törekedtem jól átlátható módon, logikusan felépíteni a legnélkülözhetetlenebb definíciókkal alátámasztva, hogy mindenki, aki nyitott a témára megtalálja a neki fontos információkat. A dolgozat három fő részre bontható. Az első fejezetekben bemutatom részletesen a vállalatot. Ismertetem a vállalkozás célját, tevékenységeit és szervezeti formáját. Ezután leírom a jelenlegi informatikai rendszer kialakulását, hogy miért volt szükséges bevezetni a jelenleg működő informatikai rendszert, hogyan gyorsította meg a cég munkavégzését, és mik voltak azok a feltételek, amiknek meg kellett felelnie az új rendszernek. A bemutató rész utáni fejezetekben az általam megfogalmazott hipotézis alapján megvizsgálom a vállalati informatikai rendszer működését, hogy megfelel-e az elvárt irodai követelményeknek. Ezt követően a gyakorlatban előforduló hiányosságokat, és javítható folyamatokat keresek, hogy a rendszer eredményesebben és hatékonyabban tudjon működni. Ezeket a rendellenességeket a rendszer használata során előforduló saját tapasztalataim alapján, valamit a vállalatnál dolgozó munkavállalók véleménye szerint vetem fel. Az utolsó részben összefoglalom megállapításaimat, különös tekintettel a rendszer hibáira és hiányosságaira. Továbbiakban javaslatokat teszek a rendszer jobbá tételére, ugyanakkor megemlítem az ötleteimet, hogy a jelenlegi rendszert milyen részmodulokkal vagy további rendszerek bevezetésével lehetne bővíteni, hogy az informatikai rendszer eredményesebben tudjon működni. Bízok benne, hogy szakdolgozatom segítséget, és ötletet nyújt mindazoknak, akik szeretnék a vállalatuknál működő rendszerüket korszerűsíteni, és azoknak is információval szolgálhat, akik csak érdeklődnek a vállalati informatikai rendszerek bevezetése, és működése iránt.