A Magyar Selyemipari Vállalat Szentgotthárdi Szövőgyárának története, avagy milyen volt a munkásélet a Selyemgyárban közel 40 éven át? - Dancsecs Ábel
Kiemelt célkitűzése a mindenkori ország vezetésnek a gazdaságfejlesztés. Úgy gondolom, nem haszontalan, ha tanulmányozzuk a történelem azon időszakait, amelyekben a maihoz hasonlóan prioritást élvezett mind az országos, mind a helyi gazdaságfejlesztési stratégiák kidolgozása és megvalósítása. Ezen gondolatok mentén készítettem dolgozatomat. Családi összejövetelekkor kisgyerekkorom óta hallom nagyszüleim visszaemlékezéseit a Selyemgyárban ledolgozott munkásévekről. Már évekkel korábban megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy ha egyszer alkalmam nyílik rá, akkor megörökítem a visszaemlékezéseiket, emléket állítva egy kornak, egy gyárnak, de legfőképpen nekik, akik fél életüket töltötték a Selyemgyár kapuin belül. Örülök, hogy erre alkalmam nyílt ezen szakdolgozat keretein belül.