Raktározási rendszer fejlesztése IT támogatással - Lepsényi Tamás István
Napjainkban az információ szerepe egyre jobban felértékelődik a vállalatok számára. Ráeszméltek, hogy ez az egyre fontosabb tényező nagyban meghatározza az eredményességet és a lehetőségeket a mindennapi működésben. Az információs rendszerek tervezése és megalkotása nem könnyű feladat, viszont nagy hasznot hozhat hosszútávon ennek a területnek a fejlesztése. Szakdolgozatomban bemutattam a cég történetét, fejlődését, majd ismertettem a fontosabb logisztikai folyamatait. A témámként választott raktározási rendszer fejlesztésének célja, az elektródaraktározásban rejlő hibalehetőségek kiküszöbölése volt, az azonosítási rendszer automatizálásának segítségével. A bevezetésre javasolt szoftver RFID azonosítással biztosítja, hogy a manuális adatrögzítés hibáit elkerüljék a jövőben. Feladatomként a jelenlegi elektróda raktározási rendszerben és a gyártás területén összegyűjtöttem a hibalehetőségeket, majd ezek elkerülésére egy új azonosítási rendszer-modul bevezetését terveztem meg. A két javasolt technológia jellemzőinek bemutatása és összehasonlítása után, az RFID rendszer került ki győztesen, a vállalat speciális gyártási folyamatából adódóan. A rendszer megvalósításához bemutattam az általam elképzelt adatbázis tervet, amit részletesen ismertettem, majd megterveztem a hozzájuk tartozó modulokat, valamint az elkészült felületterv használatát is ismertettem. A tervezés során nagy figyelmet fordítottam a felhasználó barát megjelenésre és az egyszerű használat biztosítására. Az új rendszerben a jogosultsági szintnek megfelelően történik a menüpontok elérése. Az új koncepció magában hordozza a továbbfejlesztés lehetőségét, amit fontos szempontnak tartottam, és úgy gondolom ez a rendszerterv megfelelő kiindulási pont lehet ehhez a későbbiekben.