Vállalkozás tevékenysége, teljesítménye és informatikai háttere - Reichardt Dorina
Záródolgozatomban a hazai vállalkozások tevékenységének, teljesítményének és informatikai hátterének bemutatása volt a témám.Az első fejezetben a vállalkozások tevékenységét ismertettem, mik közül lehet választani és ezeket hol találják, akik épp most alapítanak egy vállalkozást. Később kitértem a szakmai gyakorlati helyem tevékenységére, ahol írtam részletesebben a munkakörökről és az azzal kapcsolatos munkákról, több területen is dolgoznak. Utolsó pontban az iroda partnereinek a tevékenységét vettem figyelembe és ismertettem milyen cégeknek nyújtanak szolgáltatást. Ezeknek mi a pontos megnevezése, fogalma, mivel foglalkoznak és milyen munkát végez nekik az iroda.Második fejezetként a vállalkozások teljesítményéről írtam pár gondolatot, milyen teljesítménymérő szoftverekkel lehet dolgozni és mi alapján kell egy vállalkozás teljesítményét vizsgálni. Aztán beszámoltam az I-KON iroda teljesítményéről, miket figyeltem meg az itt létem alatt, mennyit növekedett a cég és milyen bővítésekre volt szükség. Végül az utolsó pontban írtam a partnerek teljesítményéről, bevételéről és fontos volt megemlíteni, hogy sok vállalkozás forgalma és ezáltal bevétele is csökkent vagy teljesen megszűnt a koronavírus- járvány okozta intézkedések miatt.Az utolsó záródolgozati fejezetem az informatikai háttere volt egy vállalkozásnak. Itt ismertettem a hardverek és szoftverek fontosságát és milyen teendők vannak egy rendszer kialakításához egy cégen belül. Az utolsó pontban az I-KON Kft. informatikai rendszeréről számoltam be. Leírtam a cég milyen hardvereket használ, ezeknek a minőségét, később a szoftverek fontosságát ismertettem, mely programok szükségesek a könyvelés és bérszámfejtés elvégzéséhez.Végül összefoglaltam a dolgozatom, milyen fejezetekre osztottam és azokban miket ismertettem, hogyan kapcsoltam össze az elméletet és gyakorlatot. Néhány szóban megemlítettem, hogy mit tapasztaltam a gyakorlatom során és ez miben tért el az egyetemen elsajátított tudásomtól.