Beszerzési politika egy cég gyakorlatában - Bordács Alexa
Dolgozatomban a tanulmányaim során részben elsajátított számomra legérdekesebb anyagrészt, a beszerzést szerettem volna bemutatni. Úgy gondolom ez egy igen összetett folyamat és minden vállalatnak megfelelő mennyiségű figyelmet kell ráfordítani, hiszen ezen múlhat, hogy milyen mértékű nyereséget ér el az adott vállalat. Több szakirodalmat is áttanulmányoztam, internetes forrásokat használtam, valamint rengeteg segítséget kaptam a szakmai gyakorlati helyemen is a téma értelmezésében. Röviden szót ejtek a beszerzés történetéről, honnan is indult ki és mi által lett ekkora jelentősége. Ezután értelmezem az elméleti részeket is, hogy aki esetleg úgy olvassa, hogy előtte még nem hallott róla is tudja értelmezni dolgozatomat. Szerettem volna mindenki számára érdekessé tenni, hogy lekösse az olvasók figyelmét és esetlegesen élvezzék az olvasását. Könnyebb értelmezéshez segítségül szerepelnek benne példák, táblázatok, melyeken keresztül érthetővé válik, hogy miről is van szó az elméletben. Dolgozat második felében pedig már inkább gyakorlati oldalról közelítettem meg az addig elméletben leírtakat. Ehhez nagy segítség volt az Akvaszig Szigeteléstechnikai Kft. Számos információt kaptam tőlük, mellette pedig képekkel illusztrálhattam miről is írok. bemutatásra kerül az egész beszerzési folyamatuk, a minimális különbség az építkezésre, valamint a raktárra történő rendelés között. Munkám végén pedig értékeltem mindezeket és saját javaslatokat is megfogalmaztam Próbáltam a lehető legjobb módon megközelíteni a folyamatot, és amennyire lehet izgalmassá tenni.