Integrált vállalatirányítási rendszerek szerepe a vállalatok életében. ERP rendszerek jelentősége a vállalatok életében, az SAP rendszer és szerepe az E.ON Ügyfélszolgálati Kft.-nél ügyviteli tevékenységek végzésekor - Kozák Boglárka
A dolgozatomban bemutatom az ERP rendszereket, majd az SAP-t, ezen keresztül a SAP ERP architektúráját, illetve megmutatom egy ügyviteli tevékenység példáján keresztül, hogy hogyan működik a rendszer egy vállalatnál. Továbbiakban kitérek még az integrált vállalatirányítási rendszerek kialakulására, előnyeire és az SAP létrejöttére is. Ismertetem az E.ON AG-t, annak magyarországi létrejöttét és az Ügyfélszolgálati Kft. működését. Az ügyfélcsere folyamatán keresztül szemléltetem, hogy hogyan, milyen módon veszi igénybe egy vállalat az ERP rendszereket, azon belül is a világvezető szoftvert, az SAP-t. Ezután az észrevételeimről írok és elmondom, hogy milyen hibákat, a folyamatokat hátráltató dolgokat vettem észre az SAP működésével kapcsolatban az E.ON-nál töltött gyakorlatom során és legjobb tudásom szerint javaslatokat teszek ezek megoldására. Majd pedig felvázolom, hogy milyen lehetőségek rejlenek az SAP-ban, milyen fejlesztéseket szeretne és tervez az E.ON az SAP közreműködésével a jövőben.