Kávéfogyasztás - avagy egy cseppnyi fekete boldogság és ami mögötte van - László Dorina
Azért választottam ezt a témát mert napjainkban szinte minden ember a napját egy jó erős kávéval kezdi. Mindenkinek megvan az a pillanat amikor hétfő reggel felkel és semmi másra nem vágyik csak egy finom kávéra. Ezért is esett a választásom egy konkrét márkára, ami nem más, mint a Nespresso. A dolgozatom tartalmazza a Nespresso stratégiai fókuszú elemzését majd ezt követi a helyzetelemzés. Megvizsgáltam a vállalkozás mikro-makro környezetét. Megfigyeltem milyen beszállítókkal működik együtt, valamint milyen versenytársakkal áll szemben a cég. A marketing-mix segítségemre volt pedig abban, hogy megtudjam mélyebben vizsgálni a márkaépítést gyakorlatban is, amelyben részleteztem a legújabb megoldásokat. Manapság rohanó életmódot élünk és ilyen gyorsan változnak a piaci trendek is napjainkban, így felkutattam a legújabb aktuális piaci trendeket mind hazai mind külföldi tekintettben. Készítettem egy kutatást ősszel, ami a kávézással kapcsolatos összes lehetséges kérdést boncolgatja. Például: leggyakrabban fogyasztott kávétípusok; kávéfogyasztás helye; legkedveltebb kávé márkák; márkatudat. Dolgozatom részleteibe menően ezt is kibontja meg még számos fontos tényezőt. Sajnos nem csak hazánkat hanem az egész világra ható globális felmelegedés zajlik, ami sajnos nem sok jóval kecsegtet nem csak a kávé tekintetében hanem összességében. Ha, így folytatódik tovább sajnos van egy rossz hírem az összes kávé imádó számára, mert lehetséges, hogy teljesen el fog tűnni vagy pedig luxus cikké fog válni. A témám úgy gondolom kiemelt szerepet kap a mindennapokat tekintve, hiszen, ahogy említettem majdnem minden ember a napját egy jó erős kávéval kezdi és nem utolsó sorban: ,, A kávé folyékony kreativitás” , így a lehetőségek megvalósítására is kiváló partner lehet. A minőség pedig közelebb van, mint azt gondolnánk. ,, What else?”