Egy vállalkozás árképzési tevékenységének bemutatása - Závecz Daniéla
Záródolgozatom témája egy vállalkozás árképzési tevékenységének bemutatásának a vizsgálata, a Szombathelyi Polgármesteri Hivatal tulajdonában álló Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. példáján keresztül. Dolgozatom során tanulmányoztam egy vállalat mindennapjait és munkásságát, elemeztem az erre vonatkozó információkat, továbbá igyekeztem egy átfogó, képet nyújtani, a vállalat megismerését segítve. Munkámban elsőként az árképzés elméleti megközelítését veszem alapul, ezen belül az alapvető fogalmakat és hozzátartozókat értem, ilyen az árpolitika a marketing - mixben, az árazás lépései és az árak kialakítását befolyásoló tényezők. Ezután a gyakorlati árképzés kap szerepet, ahol maga a vállalat, a Kézműves Kuckó Ajándékbolt árképzési tevékenységét mutatom be részletesen. A következőkben megtudhatják, mitől egyediek és minőségiek a vállalat termékei, mi jellemző a környezetére. Pozicionálással megállapítottam a vásárlói kört, ízelítőként a termékválasztékot mutattam be nagyvonalúan, a humánerőforrás igényének fontosságát, majd az értékesítési és kommunikációs politikáját ismertettem. Mindezek után láthatjuk, hogy néz ki az ártervezés gyakorlati folyamata, mely tényezők határozzák meg az árakat, valamint az egyéb kapcsolódó költségeket. A vállalat árképzési tevékenységéről elmondható, hogy a helyzetükhöz a legmegfelelőbb módszert, optimálisan alkalmazzák. Sikeresen munkáltatják az embereket, ezáltal növelve a hajléktalan személyek hasznosságát a mai világban, megmutatva, hogy ők is képesek a munkavégzésre, az értékteremtésre, egyedi ajándéktárgyak készítésével. Véleményem szerint ez egy remek vállalat, amely példamutató munkásságáról is ismert. Az általuk végzett árképzési tevékenység igencsak pozitívan működik, helytállónak bizonyul. Bízom benne, hogy munkámmal sikerült bemutatnom a vállalat árképzési tevékenységeinek szegmenseit.