Az EAP tevékenység bemutatása a magyar gazdaságban a CGP Europe Kft.-n keresztül - Műhl Dominika
Dolgozatom témájának azért választottam a EAP tevékenység bemutatását a CGP Europe Kft-n keresztül, mert egy nagyon innovatív és viszonylag új dologgal foglalkozó vállalkozásnak tartom. Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az emberek a szellemi jóllétre, az egészséges életmódra. Egyre nagyobb trend a munkáltatók oldaláról a munkavállalókkal való ilyen téren történő törődés. Kezd elterjedni az a fajta gondolkodás, hogy megtartani sokkal nagyobb előny egy dolgozót, mint állandóan új embert felvenni. A Chestnut Global Partners Europe Kft. a munkavállalókat támogató, a munkahely és a magánélet egyensúlyát elősegítő, a jó közérzetet megteremtő programokat és kiegészítő szolgáltatásokat nyújt multinacionális és helyi vállalatoknak Európa számos országában. A célom az volt, hogy bemutassam a CGP Europe Kft. tevékenységét, működésének sajátosságait, siker- és kudarcfaktorait, valamint megvizsgáljam milyen adózási megoldásokat alkalmaz, feltárjam a munkavállalói elégedettséget támogató szolgáltatások piaci lefedettségét hazai és nemzetközi viszonylatban, a vállalat főbb versenytársait. A kutatás részben egy kvalitatív kutatás, mivel egy EAP szolgáltató cég tevékenységének jellemzőit, működését, környezetét mutatja be. Részben pedig kvantitatív, mivel tartalmazza a CGP Europe Kft. számszerű adatainak a feldolgozását is. A kutatás során felhasznált adatok forrásáról elmondható, hogy szekunder és primer adatok is feldolgozásra kerültek. A primer adatok egy része a CGP Europe Kft. és a Zalaconto Kft. (a CGP Europe Kft. könyvelését végző könyvelőiroda) belső anyagaiból származik, továbbá készült egy mélyinterjú is a CGP Europe Kft. ügyvezetőjével és tulajdonosával, Tompa Anitával. A szekunder adatok a hazai és nemzetközi körkép bemutatásával kapcsolatos források. Eredményként azt várom, hogy megállapítsam, hogy egy ilyen különleges tevékenységet folytató innovatív modern cégnek miben rejlik a sikere, valamint az adózását tekintve van-e valami különlegesség, és hogy melyek a legoptimálisabb megoldások a számára.