Készletek, valamint az alapanyag és készáruleltár vizsgálata az Edelmann Hungary Packaging Zrt-nél - Balogh Roland
Szakdolgozatom témája a készletek, valamint az alapanyag és a készáru vizsgálata volt az Edelmann Hungary Packaging Zrt-nél. A témaválasztásom legfőbb oka az volt, hogy a vállalat logisztikai vezetőjeként a készletek alakulását folyamatosan figyelemmel kell kísérnem és adott esetben be kell avatkoznom, ha a készletek túl magas vagy túl alacsony szinten vannak. A készletek legfőbb felelőseként az év végi leltárak eredményeiért felelősséggel tartozom, így az egész éven át történő készletkezelés, alapjában fontos, hogy megfelelő leltáreredményt érjünk el. Vizsgálatomat először a nyomda elemzésével kezdtem SWOT analízis segítségével, majd rátértem a kisebb szervezeti egységekre, mint a beszerzés és a logisztika vizsgálatára. Elemzéseimmel bemutattam, hogy a készlet szintek alakulásába már a nyomdai folyamatok előtt, azaz a beszerzés fázisában be kell avatkozni. A célom az volt, hogy minden folyamatot a beszerzés, a logisztika figyelemmel kell kísérni és adott esetben dönteni kell a változtatásokról, hogy a vállalat tőkéjéből és a készleteiből a lehető legtöbbet hozzuk ki. A rendeléstől kezdődően a készletek kezelésén át egészen az év végi zárlati munka legfőbb tevékenységéig, a leltárig bezárólag.