Komplex logisztikai megoldások a Galambos cégcsoport életében - Pajor Márton
Szakdolgozatom célja a Galambos Trans Kft. és Galambos Logistic Kft. aktuális logisztikai, szállítmányozási és raktározási feladatainak a bemutatása, majd az információáramlási folyamataiból adódó nehézségeinek vizsgálata és ezeknek a megoldására szeretnék javaslatokat tenni. Duális hallgatóként már 3 éve dolgozom a Galambos cégcsoportnál, főként a fuvarszervező iroda munkájába nyertem betekintést, valamint az elmúlt 3 évben a fuvarszervező csapat munkáját segítettem. A fuvarszervezés területén megismerkedhettem a cég különböző logisztikai folyamataival, a vevők által előírt kritériumokkal, melyeknek szigorúan igyekszik megfelni a képzőhely. A trans irodában időről-időre különböző vállalatirányitási szoftvereket használva végezzük a munkánkat. A következő belső rendszereket használjuk ezen a területen jelenleg: SAP, Fuvarsys Az első részben kifejteném, miért is választottam a Galambos cégcsoportot, röviden bemutatnám a Galambos Trans Kft.-t és a Galambos Logistic Kft.-t, illetve, hogy mi is az amit tesznek annak érdekében, hogy minden vevői igényt kielégítsenek és folyamatosan fejlődjenek. A cégcsoport a logisztikai szolgáltatások piacának kiemelkedő szereplőjévé vált az évek során a különböző fejlesztéseiknek köszönhetően. Profi megoldásokat kínál a meglévő és leendő ügyfelei számára. A logisztikai komplexum több mint 25.000 m² raktárral rendelkezik ma már, emellett több mint 1000 m² irodával és 140 kamionparkolóval büszkélkedhet. Kutatásom célja volt felmérni a két cég közötti raktározási és információáramlási hibákat, s ezekre próbáltam különböző javaslatokat és megoldásat tenni, azaz alternatívákat adni, amelyek segíthetnek a dolgozók hatékonyabb munkavégzésében. A továbbiakban pedig a Galambos Trans Kft., valamint a Galambos Logistic Kft.-nek együttműködését mutatnám be az egyik fő partnerük folyamatainak rövid bemutatásával.Például a beérkező szállítmány adminisztrációját, átkönyvelését, valamint a kiszállítási időtartamokat. A kiszállításokat illetően két fő irányvonalat mutatnék be, az ömlesztett rakodás, (csomagküldő szolgálat), és a raklapos kiszállítás.