A Bagodi Hivatal dolgozói állományának elemzése - Egyed Zsófia Judit
Választásom azért esett erre a témára, mivel magam is egy kis község lakója vagyok. A lakosoknak, meg úgy általában az embereknek fogalma sincs arról, hogy mennyi minden tartozik egy önkormányzat hatáskörébe. Ez volt a témaválasztásom fő oka, hogy jobban át tudjam adni és meg tudjam ismertetni az emberekkel az önkormányzatok munkáját. Emellett célom volt, hogy az itt dolgozókat elemezzem különféle szempontok alapján. Ugyanis gyakorta felmerülő kérdés a községekben élők között, hogy egy hivatalba minek kell ennyi ember, miért nem elég kevesebb? Mindenképpen szerettem volna a kollégáimat kielemezni és megismertetni a dolgozat olvasójával, hogy egy kicsit része legyen a mi közösségünknek és meglássa azt, hogy mennyi munka és hajtás áll amögött, hogy egy önkormányzat működni tudjon. Egy saját primer kutatást készítettem, amelyben 16 különféle kérdéssel próbálom az olvasót közelebb hozni a kollégákhoz. A kutatás maga egy online kérdőív keretében jött létre, melyben a 11 kollégámat kérdeztem meg személyes dolgaikról. Mind a 11 válasz be is érkezett ezt diagram formában láthatjuk a dolgozatban, amelyeket pedig mind kielemeztem. Eme kutatás eredményeként megláthattuk, hogy nagyon vegyes összetételű társaság van jelen a hivatalban. Az összetétel attól még érdekesebb, hogy készült egy DISC teszt is, melyet a kollégák kitöltöttek és az is kielemzésre került. A DISC teszt színek szerint csoportosítja a kérdésekre adott válaszok alapján a kitöltőket. Megláthattuk azt, hogy a DISC mind a négy csoportjából vannak közöttünk, így hát levonva a következtetést, a vegyességünk tesz minket olyan jó és koncentrált csapattá, amilyenek vagyunk. Aki pedig a kezébe veszi ezt a dolgozatot, annak kívánom, hogy legalább egy kicsit élje át az olvasottakon belül, hogy miért is öröm egy önkormányzatnál dolgozni, és miért nem szabad elsőre megítélni az itt dolgozókat.