Stílus coaching sikeres nőknek - Tánczos Mónika
Már oly régóta feszített a mérhetetlen vágy arra, hogy munkámmal valami egészen különleges és csodákkal teli dolgot tudjak adni vendégeimnek. Ennek érdekében válogatás nélkül tettem a dolgom: fogtam bele újabb tanfolyamokba, előadásokat tartottam, oktattam, szerveztem élményesteket, és készítettem socail media anyagokat. Mellette "természetesen" elvártam volna magamtól, hogy magánemberként, nőként, anyaként, gyerekként, barátként és még ki tudja miként is megfeleljek a saját irreális elvárásaimnak. Mert hittem a tökéletes egyszer csak célba ér?!? De hiába minden igyekezetem, úgy éreztem egyre távolabb kerülnek ezek a célok, míg a véget nem érő hajszában kiégtem. Bár ezerszer végig gondoltam, hogy mennyi mindenért lehetek hálás az életemben, a nyomasztó nyugahatatlanság érzése nem csillapodott. Egyre nehezebb lett a belső egyensúly megtartása és tudtam ez így nem mehet tovább. Be kellett  látnom az igen költséges és időigényes 12 éves önismereti munka semmit sem ér, ha még mindig nem merek őszintén Tánczos Mónikaként élni. De vajon mi kell még ahhoz, hogy a változás meg is történjen?  Vállalkozóként közel 25 éve öltöztetem a hölgyeket ruhaszalonomban. Ezek a nők - kitartó munkával... - világítottak rá arra, nem csak én járok a fent említett cipőben és szükség lenne arra, hogy valaki kellő érzékenységgel visszavezesse őket az igazsághoz. Ahhoz a saját igazsághoz, ami végre önazonos, könnyű, megfeleléstől mentes és szabad. Most úgy érzem, hogy a zalaegerszegi Pannon Egyetem Business Coach képzése volt az a mérföldkő, ami megmutatta számomra szakmai küldetésem irányát. Mire megírtam ezt a szakdolgozatot, már végig facilitáltam életem első négy hetes kurzusát, aminek a Stílus Coaching Sikeres Nők címet adtam. Az iskola és ott megismert tanáraim, csoporttársak nélkül nem hiszem, hogy bele mertem volna vágni ebbe. Többek között ez az élmény is megerősített abban, hogy létrehozzam azt "helyet", ahol az útkereső nők bármikor megpihenhetnek, majd saját erőforrásaikra támaszkodva újra útra kelhetnek.  Öt csodállatos hölgy vett részt kurzusomon, akik első ránézésre számomra egyáltalán nem fértek bele abba az elképzelt ideálba, akiknek én majd segíteni tudok. Okosak, csinosak és sikeresek. De akkor mi is történt abban a négy hétben?  Stílus Coachként erről írok dolgozatomban, mutatom be az általam kidolgozott coaching folyamat metódusát, alkalmazott eszközeit, felmért eredményeit. Három rétegben dolgoztam a részvevőkkel Belső, Külső, és a Felsőbb: a kvantumfizikából is jól ismert energia teréből. Belső szinten az Értékalapú coaching folyamatmodellje mentén haladtunk. A csoport erejét kihasználva az egyéni értékek feltárásával kezdtünk, majd mindenkinél pontosítottuk az elérni kívánt álomcélt. Ezután támogató Woman Vision Boardot készítettek a hölgyek, amit egy exkluzív élményfotózáson tettünk valóságossá. Külső szinten az öltözködés tudományából adtam át ismereteket, amit már a gyakorlatban is tudatosan alkalmaztak a résztvevők. A harmadik réteg az emberi energiamezők, csakrák, színek, női archetípusok, mindfulness a csend állapotában rejlő belső erőforrások előhívását hivatott szolgálni. Célom volt, hogy mindenkinél erős alapot építsünk fel, ahhoz az élethez, ami már irreális elvárásoktól mentes és az önszeretet vezérel.  Dolgozatomban részletesen bemutatom az általam preferált tudományokat, hogy nagyobb megértésre kerüljön kurzusom elméleti felépítése.  Fontos volt számomra a négy hetes közös munka mérhetősége, annak kiértékelése is. Részletesen bemutatom kérdőíves felmérésem eredményeit, aminek alapján bátran állíthatom, hogy a coaching egy valós összekötő kapocs a stílus és a siker között. Az önszeretettől vezérelt mai, modern nő, aki az önmegvalósítás eme útjára lép nem csak saját, de szűkebb és tágabb környezetét, családját, gyermekeit és ezzel együtt a jövőt is képes szeretettel formálni. A változás több száz éves hagyományait felülírni bátorság szükségeltetik. És, hogy én féle - e? Igen, de ma már ezt is megengedem magamnak, mert tudom nincs szabadság felelősség nélkül, a megoldás pedig már most is ott van mindannyiunkban. Elindultam az úton...