A MÁV Szolgálató Központ Zrt. folyamat és rendszerfejlődése - Komáromi Tamás
A témaválasztásom oka egyszerűen megfogalmazható, már nyolc éve dolgozom a MÁV Szolgáltató Központ Zrt.-nél , ahol eljutottam egy szombathelyi raktáros pozíciótól mára a központi Ferencvárosi Általános Anyag raktár vezetéséig, végig kísérve kulcs- és végfelhasználóként az összes - raktározáshoz közvetve és közvetlenül kapcsolódófejlesztési és megvalósítási folyamatot. Dolgozatom célja, hogy ezeken a folyamatokon és fejlesztéseken keresztül bemutassam, hogy egy állami cégnél is törekszünk egy naprakész, a mai kor szellemének és kihívásainak megfelelő munkakörnyezet kialakítására és ezek folyamatos bővítésére, optimalizálására. Bemutassam, hogy nem állt meg az idő a MÁV-nál sem. Nagyon sok kritika éri a cégcsoportot, melynek napi rendszerességgel szem- és fültanúja vagyok, természetesen az első gondolat ami eszünkbe juthat az utazás, az utazóközönség által megfogalmazott jogos vagy jogtalan megjegyzések, de belső résztvevőként a beszállító partnerek azok, akiktől ezt a visszajelzést kapjuk, hiszen napi kapcsolatban vagyunk. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a kutatásaim alkalmával nagyszerű és óriási tudással rendelkező emberekkel, köztük kollégákkal sikerült a jövőre nézve is mindenképpen biztató kapcsolatot kialakítani és segítségükkel olyan szemmel megvizsgálni a kérdéseket, a folyamatokat, melyek teljesen más megvilágításba kerültek számomra is. Olyan aspektusok és szempontok szerint kezdtem el vizsgálni a munkánkat, melynek köszönhetően egy tágabb dimenzióban sikerült olyan problémákat feltárni, mely nem csak raktárszinten, hanem cégszinten (rendszerszinten) is megoldásra várnak és ezek megoldásával egy még üzembiztosabb folyamat kerülhet kialakításra. Módszerét tekintve törekedtem az egyszerű megoldások alkalmazására, nem akartam, hogy a lényeges információk elvesszenek a sokaságban, igyekeztem Occam borotváját alkalmazni. Az adatgyűjtés, a folyamatos kommunikáció és maga a dolgozat írása közben olyan rövid- és hosszútávú célok fogalmazódtak meg bennem, melyekről hiszem, hogy ha a megfelelő platformon a megfelelő személyeknek kerülnek továbbításra, hozzájárulhatnak egy közös jó megvalósításához.