Ingatlan adatbázis fejlesztése, munkafolyamat optimalizálás érdekében - Béres Márton
Tanulmányaim mellett már 6 éve dolgozom ezen a területen, mint ingatlanos. Ez idő alatt mindennapjaim szerves részévé vált az itt végzett munka és az egyetemi tanulmányaim is, ezért számomra a legcélravezetőbb az, ha ez a két terület kölcsönösen egymást támogatja. Egy ingatlan értékesítése az átlagember számára nem mindennapos, hiszen a statisztikák szerint életünkben kb. háromszor költözünk. A folyamatos változó jogi környezet állandó kihívást jelent, nem csak az ingatlanpiacon, hanem hozzá szorosan kapcsolódó területeken is például: hitelkonstrukciók vagy egyéb otthonteremtési támogatások. Az ingatlanosok munkájuk során folyamatosan új élethelyzetekkel és problémákkal találkoznak, amelyhez elengedhetetlen egy a munkájukat támogató értékesítői adatbázisrendszer. Mint minden nagyobb cégnél a belsős rendszer folyamatos fejlesztést igényel, hiszen a világ állandó változásban van, illetve a versenyszférában sem engedhető meg a lemaradás, a folyamatos innováció fontos elvárás. Irodalomkutatásom célja, megismerni a felhalmozódott tudást, a választott téma elméleteit, nézeteit, kutatási eredményeit, kiváltképp a vállalatirányítási rendszerek felépítésének és működésének megismerése érdekében. Illetve ingatlanos kollégák véleményét kértem ki, hogy a munkájuk során, mik azok a feladatok amik elvégzésének megkönnyítéséhez a jelenlegi rendszer nem nyújt elegendő támogatást. Tapasztalatuk szerint miben kellene erősíteni, számukra felhasználóbarátabbá tenni. Az így összegyűjtött információk és tapasztalatok alapján összevetem a jelenleg használt felülettel, hogy feltárjam az esetleges fejlesztési lehetőségeket. Cél, hogy az ebből feltárt faktorok alapján pedig, a vállalat által használt eszközrendszerek optimalizálására tegyek javaslatot. Olyan módon, hogy a befektetett erőforrásokkal a lehető legnagyobb eredményességet érjünk el, valamint a vállalat profitmaximalizálását elősegítse, az által, hogy a munkatársak cél- és vevő-orientáltabb gondolkodását támogatja. Az így eredményül kapott javaslatok a hazai piacon még nem tapasztalt módszereket vezethet be.