A logisztika szerepe, és az EU-s exportok bemutatása a Flex rendszerében - Ostrom Eliza
A logisztikai folyamatok óriási fejlődésen mentek keresztül az elmúlt években és évtizedekben. Nagyon fontos szerepet játszik az összes vállalkozás életében, ezt próbáltam szemléltetni dolgozatom során a Flex vonatkozásában. Napjainkra a logisztika fogalomból teljes egyedülálló iparág lett, a hatalmas fejlődési és folyamatos megújulási képességének köszönhetően. Úgy gondolom, hogy az elkövetkezendő években még nagyobb mértékű fejlődésen megy majd keresztül a logisztikai szolgáltató szektor, mind a szolgáltatások mennyiségében és minőségében. Az informatika gyors ütemű fejlődésének köszönhetően, az informatikai szektor és a logisztikai szektor szorosabb és mélyebb együttműködése új ajtókat fog megnyitni az innováció területén. Dolgozatom célja, hogy bemutassam a logisztikai és kiszállítási folyamatokat, egy ilyen nagyvállalatnál, mint a Flex. Igyekeztem minden fontos információt átadni úgy, hogy minden kívülálló számára is érthető legyen. Úgy gondolom, hogy ezek a logisztikai folyamatok és szolgáltatások sokkal tovább fognak fejlődni a jelenlegi állapotukból, nagyobb és szélesebb körben fogják tudni kínálni a különféle megoldásokat és lehetőségeket, a jelenlegi vagy akár a jövőben felmerülő kérdésekre és problémákra. Záródolgozatom során szerettem volna bemutatni elsősorban magát a vállalaton egy kicsit közelebbről, ezt követően általánosságban mutattam be a logisztikai szektort, majd a Flex vonatkozásában is ismertettem. Ezt követően definiáltam a szállítmányozót és a fuvarozót, majd érdekesség képpen, szerettem volna bemutatni három olyan fuvarozó céget, akikkel szoros együttműködésben van a vállalat, és amelyekkel én is foglalkoztam gyakorlati időm alatt. A Flexnél töltött munkám során, megismerkedhettem és beleláthattam a vállalat szállítmányozási folyamataiba. A kiszállítási logisztika megismerésével gyakorlati tudásra és tapasztalatokra tehettem szert. Betekintést nyertem a vállalat mindennapjaiba és a működési struktúrájára. Nagyon sok tapasztalattal gazdagodtam, és ez egy fontos lépés volt a munka világába való beilleszkedéshez.