A számviteli politika, mint a vállalkozás iránytűje - Török Evelin
A számviteli törvény elkészítése a számvitellel foglalkozó szakemberek feladata. Köztudott, hogy előírásai a beszámoló-készítéshez nyújtanak elsősorban útmutatást. A vállalkozás működésének feltétele az, hogy kidolgozza saját számviteli politikáját, adottságaihoz mérten formázza meg, tehát a számviteli törvényben előforduló választási lehetőségek közül a számára legcélszerűbb megoldás mellett döntsön. Így a számviteli politika lényegében döntések sokaságából áll, mely döntések, illetve szabályok betartása kötelező érvénnyel vonatkozik az adott vállalkozásra.