Fókuszban a szédítő kékség - Lengyeltóti Szilvia
A XX. században végbement információs forradalom, melynek eredményeként feltalálták a számítógépet nagy mérföldkőnek számít az ember életében. Mindennapjainkat meghatározzák a technológiai eszközök mind a munkahelyen, mind a magánéletben. A Z generáció1 élete már elképzelhetetlen az internet nélkül, mely a kapcsolattartás és az információszerzés egyik fon-tos eleme. „Lájkolj minket a Facebookon!”, „Kövess minket a Facebookon!”, „Csatlakozz hozzánk a Facebookon!” Ilyen, és ehhez hasonló mondatokkal találkozunk nap, mint nap. De vajon tény-leg ennyire befolyásolják az életünket a jól ismert közösségi oldalak? Mik az előnyei és mi-lyen hátrányai lehetnek, ha aktív felhasználói vagyunk a portáloknak? Manapság „cikinek” számít, ha nem vagyunk regisztrálva rájuk? A közösségi oldalak közül a legtöbb felhasználót a Facebook tudhatja magáénak. Kutatások bizonyítják, hogy egyfajta Facebook-függőség alakult ki, kiváltképp a fiatalok, az úgynevezett Z generáció körében. A probléma nem újkeletű, évről évre egyre növekvő Facebook aktivitás figyelhető meg. Dolgozatom célja, hogy felhívjam a figyelmet a mai társadalmunk legalapvetőbb problémái-nak egyikére.