Pénzmosás mint mesterség - Tóth Attila Maximilián
Feltehetjük a kérdést, hogy a gazdaság egyes szereplőit, a bankokat, számviteli szolgáltató cégeket és a könyvelőket mennyire terheli a pénzmosás kiszűrésének súlya? Hogyan képesfelvenni a harcot egy egyszerű könyvelő a pénzmosással szemben? Lehetséges-e hogy sikerrel járjon? A Rendőrség, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, illetve számviteli szolgáltatók megkeresésével és meginterjúvolásával, valamint az ilyen témában készült cikkek, szakcikkek, dokumentumok áttanulmányozásával készült kutatásomban ezekre a kérdésekre keresem a választ, az alaptevékenységtől indulva, a pénzmosás folyamatán keresztül a számviteli szolgáltatók kötelezettségéig.