Vállalkozási hitelcsalások nyomában - Varga-Lengyeltóti Szilvia
Kutatásom legfőbb célja felfedni a vállalkozói hitelezési folyamat során alkalmazott megtévesztő és csalási eseteket. Ezek azonosítását követően rendszerezni és csoportosítani kívánom a legtipikusabb módszereket és trükköket. Részletesen kívánom elemezni, hogy milyen tényezőket vizsgálnak meg a pénzügyi szolgáltatók az elbírálás előtt. Kitérek arra is, hogy a gazdasági társaságok milyen módszerekkel próbálják megtéveszteni a bankokat, melyek azok az információk, amelyek gyanúra adnak okot. Vizsgálom a pénzintézet által alkalmazott védőrendszereket, majd választ keresek a lehetséges csalást megelőző, illetve megakadályozó módszerekre is.