Egyetemisták nézetei a karrierről - egy felmérés eredményeinek tükrében - Weinhoffer Petra
Azért választottam ezt a témát, mert mindig is érdekelt az emberek sorsának alakulása, érdekelt, hogy a szakmai siker egy tudatos tervezés eredménye, vagy a szerencsének köszönhető. A cégek kiemelten foglalkoznak manapság – szakmai és tudományos körökben is hallani erről – a Humán Erőforrás (HR) tervezésről, gazdálkodásról, ugyanakkor tanácsadó cégek is ellepték a versenyszférát, akik abban segítik a munkavállalókat, hogyan tervezzék a karrierjüket, hogyan menedzseljék önmagukat. Tanácsokat adnak – coachként, mentorként – hogyan jusson az ember egyre feljebb a ranglétrán.