Merjünk nagyot álmodni? - Tudatosság és a véletlenek szerepe egy vállalkozás növekedésében - Farkas Rebeka
Dolgozatom témaválasztását az motiválta, hogy már 2 éve dolgozom duális gyakornokként a Szabadics Zrt-nél. Ezalatt az idő alatt betekintést nyerhettem egy vállalkozás működésébe. Kíváncsi természetemnek köszönhetően, aktuális számomra ez a témaválasztás mivel mindig is érdekelt, minek köszönhetően tart ott a cég, ahol most. Milyen döntéseket hoztak akár 10 vagy 20 évvel ezelőtt, ami azt eredményezte, hogy Magyarország egyik legsikeresebb építővállalatává nőtte ki magát? Különleges helyzet ez mert nem egy nemzetközi nagyvállalathoz kerültem, így akár a tulajdonosokkal is lehetőségem nyílik megvitatni a fent említett kérdéseket. Kutatásom célja annak vizsgálata, hogy milyen döntések és elhatározások útján jutott el jelenlegi méretéig a vállalat. Kiemelt figyelmet fordítok a családi vállalkozások utódlási kérdéseinek is. Dolgozatom írása során részletesen tanulmányoztam a Szabadics Zrt. történetét, fejlődését és átalakulásait, hogy valós képet kaphassak arról milyen vezetői vagy menedzseri döntések szükségesek ahhoz, ilyen dinamikus fejlődés menjen végbe. A téma vizsgálata közelebb vezet ahhoz, hogy megválaszoljuk a címben feltett kérdést: Merjünk nagyot álmodni?