Para vagy lehetőség? Kihívások előtt a nyelviskolák - Tirner Dorina
TDK dolgozatom témájaként a nyelviskolák, mint szolgáltatási szektor stratégiai kihívásait vizsgálom. Témaválasztásomban a szakmai kíváncsiság vezérelt a szolgáltatásmarketing, és menedzsment iránt. Tanulmányai során is nagy érdeklődéssel mélyülök el a témában, mivel szolgáltatásmenedzsment specializáción tanulok. A másik oka a témaválasztásomnak a téma aktualitása. A szolgáltatási szektor napjainkban nagy szerepet töltenek be, találkozhatunk velük a napi rutin teendőknél is, szinte mindenhol körbe vesznek minket. Ez azonban a fogyasztói magatartások és az újabb piaci trendek megjelenésével folyamatos változásban van, igyekszik lépést tartani. Az általam vizsgált szolgáltatási szektor a nyelviskolák. A téma aktualitását támasztja alá az új, 423/2012. (XII. 29.) Kormányrendelet a felsőoktatási felvételi eljárásról, amelynek 23. § (3) bekezdése szerint alapképzésre, osztatlan képzésre az a jelentkező vehető fel, aki legalább B2 szintű, általános nyelvi, komplex nyelvvizsgával vagy azzal egyenértékű okirattal rendelkezik és legalább egy emelt szintű érettségi vizsgát tett vagy felsőfokú végzettséget tanúsító oklevéllel rendelkezik.