Korlátozás vagy egyszerűsítés? - Mikrogazdálkodói beszámoló első öt éve - Tóth Máté
Dolgozatomban arra voltam kíváncsi, hogy a mikrogazdálkodói egyszerűsített éves be-számoló – mely 2013. óta választható beszámolóforma - eleget tesz-e a fenti irányelvnek, va-lóban megkönnyíti-e a hazai vállalkozások döntő többségét kitevő mikrovállalkozások beszá-molási kötelezettségét. A beszámoló sajátossága abból ered, hogy elsődleges forrásként nem a Számviteli törvény, hanem a 398/2012. (XII. 20.) Kormányrendelet szolgál.