Az idő szerepe a banki ügyfélélmény megteremtésében - Balázs Bence Ferenc
Napjaink rohanó világában az ügyfélélmény fenntartásához és eléréséhez a szolgáltatás magas szintű minősége, az ügyintézők szakértelme és segítőkészsége, a kedvező árazás, avagy a bank hírneve mellett egyre inkább előtérbe kerül az időtényező szerepe is a banki szektorban. Egyre többször hallhatjuk ugyanis, hogy az emberek egyre kevésbé tolerálják azt, ha feleslegesen várakoztatják őket vagy az ügyintézés túl sokáig tart, hiszen az idő szorításában minden egyes perc akár aranyat érhet. Ezért az emberek egyre inkább igénylik azon szolgáltatásokat, melyek nem csak idő takarítanak meg, hanem élményt is biztosítanak számukra, s akár ezért hajlandóak magasabb árat is fizetni vagy éppen az adott szolgáltatót lecserélni. Nem véletlen, hogy a bankszektorban is egyre inkább haladunk az online ügyintézés világa felé, hiszen az emberek nagy része szinte már csak az online térben intézi bankügyleteit, amely által rengeteg időt takarítanak meg, kikerülve a hosszú várakozási, ügyintézési és utazási időket, procedúrákat. Az idő szinte minden szektorban kiemelten fontos, különösen a bankszektorban, hiszen hetente vagy akár naponta is szükséges a pénzügyeinket kezelni. Nem meglepő tehát, hogy egyre több nemzetközi és hazai kutatás, szakirodalom is e szektort helyezi a fókuszába és vizsgálja, hiszen az idő, mint meghatározó tényező talán itt jelenik meg a legkomolyabban.