Vállalati életút elemzése a Haris Digital Engineering Kft. esetében - Horváth Katalin
Dolgozatom fő kérdése, hogy a vállalati életciklus modell milyen összefüggésben van egy startup cég pénzügyi mutatóival? A kérdés megválaszolásához a különböző életciklus modell elméleteket mutatom be, többek között Adizes modelljét. Ismertetni fogom, hogy mit is takar valójában a startup fogalom, milyen finanszírozási lehetőségei vannak az induló vagy korai fázisban levő vállalkozásoknak. Elemzésem fókuszában a Haris Digital Engineering Kft. áll. A jelenleg még startup céget elemzem egy kiválasztott életciklus modell és különböző pénzügyi mutatók szerint, ezt követően egy hasonló életkorú vállalkozással hasonlítom össze a céget azonos életkori szakaszában. Az összehasonlítás alapja a pénzügyi mutatók. Kutatásom első része a szakirodalom áttekintésére épül, míg második része a szakirodalom alapján végzett vizsgálat a két vállalat adatai felhasználásával.